Já chci skvělou ZOO v Ústí
-
Make Usti Zoo great again!
A proč neudělat referendum, kdo má vést ZOO?Jinak sem nakonec pro Fejka, protože za ním jsou výsledky, ale přesto je nutné mít v Ústí něco specifického, třeba vzácné ptáky.
Koncepce paní zooložky mi přijde zajímavá, leč nerealistická, koncepce pana Fejka sice realizovatelná, leč ne úplně atraktivní. Zatímco za šelmami, tuleni a spol. bych do Ústí jednou za čas vyrazila, za menšími primáty, ibisem a žirafou nikoliv. Trošku mi ta vize připomíná malé německé zooparky. Ale je to samozřejmě jen můj vlastní pohled. Kdybych byla v pozici navrhujícího já (což pochopitelně nejsem), tak bych využila polohu Ústí i jeho přírodní ráz a pomalu přetvářela zoologickou na specializovaný ptačí park. Zvířata by mnohdy nebyla tak náročná na chov, žrádlo a prostor, Ústí by mělo obrovský unikát (byli by jediní v republice!), na který by mohlo být hrdé a ještě by se navázalo na tradici původního ptačího areálu. Vedle atraktivních druhů (kolibříci, harpyje, člunozobci), za kterými nyní nadšenci jezdí daleko do zahraničí, by mohlo nabídnout i edukaci o ochraně ptačích druhů, které to zrovna v Česku velice potřebují. Nicméně to je jen můj postřeh dlouholetého AMATÉRSKÉHO nadšence do zoologických zahrad :) každopádně přeji ústecké zoo lepší roky a šikovné vedení, opravdu to potřebuje.