Fórum města Ústí nad Labem
    • Kategorie
    • Nejnovější
    • Značky
    • Populární
    • Registrovat
    • Přihlásit se

Singletrail - Střížák

Scheduled Připnuto Uzamknuto Přesunuto
    Střížovický vrch - singletrail
    1
    1
    120
    Načítání více příspěvků
    • Od nejstarších po nejnovější
    • Od nejnovějších po nejstarší
    • S nejvíce hlasy
    Odpovědět
    • Odpovědět jako Téma
    Přihlásit se pro odpověď
    Toto téma bylo odstraněno. Jen uživatelé s oprávněním správy témat ho mohou vidět.
    • T
      tomagaba
      naposledy upravil

Záměr vybudovat singletrail na Střížovickém vrchu hodnotím kladně a považuji ho za prioritu volnočasového sportovního vyžití v Ústí. Jako jediné negativum však vidím snahu budovat kvůli tomu nějaká sběrná parkoviště, o případných rozsáhlých prostorách zázemí ani nemluvě.
      Singletrail vidím jako čistě přírodní sportovní aktivitu a nevidím důvod, aby se tím zakrývala snaha zpřístupnit Střížák automobilové dopravě v plném rozsahu.

1. Vybudování takových přístupových tras stojí nemalé prostředky a zásahy do krajiny.
      2. Snadný přístup autem udělá z již tak rušného kopce absolutně nekontrolovatelnou oblast, kde primárně bohulibý záměr pro cyklisty, zpřístupní Střižák bezproblémově všem a to i vyloženě negativním živlům.
      3. Nelze zakrývat budoucí neřízenou urbanizaci Střížáku potřebou dopravního zázemí.
        Všichni, kdo jsme se Střížákem již roky spjatí, víme, že jeho největším kouzlem je ne úplně snadná přístupnost a byl bych pro, aby to tak i zůstalo...
      4. Nevidím problém zbudovat nějakou parkovací plochu na periferii Střižáku (např. na výjezdu nad Spartakiádní) ovšem masivní zpřístupnění dopravy až k samotnému vysílači, by mi přišlo vyloženě jakou kontraproduktivní...
        Závěrem: Se stavbou singletrailu SOUHLASÍM, za předpokladu, že proběhne fundovaná diskuze s občany města o budoucím řešení zmíněných problémů. Samotný trail považuji za bohulibý projekt a jsem jeho podporovatelem, ale mám velké obavy o zneužití této skvělé myšlenky, k dalším "podnikateským" záměrům.....
        Singletrailu ZDAR
        TG
      1 odpověď Poslední odpověď Odpovědět Citovat 0
      • First post
        Last post