Singletrail - Střížák
-
Záměr vybudovat singletrail na Střížovickém vrchu hodnotím kladně a považuji ho za prioritu volnočasového sportovního vyžití v Ústí. Jako jediné negativum však vidím snahu budovat kvůli tomu nějaká sběrná parkoviště, o případných rozsáhlých prostorách zázemí ani nemluvě.
Singletrail vidím jako čistě přírodní sportovní aktivitu a nevidím důvod, aby se tím zakrývala snaha zpřístupnit Střížák automobilové dopravě v plném rozsahu.- Vybudování takových přístupových tras stojí nemalé prostředky a zásahy do krajiny.
- Snadný přístup autem udělá z již tak rušného kopce absolutně nekontrolovatelnou oblast, kde primárně bohulibý záměr pro cyklisty, zpřístupní Střižák bezproblémově všem a to i vyloženě negativním živlům.
- Nelze zakrývat budoucí neřízenou urbanizaci Střížáku potřebou dopravního zázemí.
Všichni, kdo jsme se Střížákem již roky spjatí, víme, že jeho největším kouzlem je ne úplně snadná přístupnost a byl bych pro, aby to tak i zůstalo... - Nevidím problém zbudovat nějakou parkovací plochu na periferii Střižáku (např. na výjezdu nad Spartakiádní) ovšem masivní zpřístupnění dopravy až k samotnému vysílači, by mi přišlo vyloženě jakou kontraproduktivní...
Závěrem: Se stavbou singletrailu SOUHLASÍM, za předpokladu, že proběhne fundovaná diskuze s občany města o budoucím řešení zmíněných problémů. Samotný trail považuji za bohulibý projekt a jsem jeho podporovatelem, ale mám velké obavy o zneužití této skvělé myšlenky, k dalším "podnikateským" záměrům.....
Singletrailu ZDAR
TG