@helena-fišerová To nikdo přece nevyvrací, já pouze podporuji koncepcí spíše rozvoje zoo paní Ing. Jestli je nebo není nejpovolanější nevím, podle mne má prostě mnohem lepší a rozpracovanější návrh, na skutečnou zoo, která bude i nadále chovat vzácná zvířata, a nebude se z ní dělat dvoreček a ptačí expozice.
Podle mne ani není pravda, že je naše ZOO v katastrofálním stavu, ano je dlouhodobě dost podfinancována, některé pavilony z těch 80 let potřebují generálku ( měla přijít tak před 15 ti lety ), ale buďme objektivní, jako že by tam byla místo ZOO jedna velká rozvalina, není pravda. Jsou tam i zdařilé projekty, př. přestavba pro tuleně ( dokonce byla nějak oceněna ), nová expozice tučňáků ( nedávno přestavěná a otevřená, pravděpodobně i vyvádí mladé ), pavilon orangutanů také prošel rekonstrukcí, tam je tragédie, že tam orangutani vůbec jsou ( je to proti rozumu - nacpat velké pralesní a stromové zvíře do malého pavilonu a posadit jej na beton kde jen sedí za sklem na holém betonu bez jedné jediné rostliny, to opravdu odporuje zdravému rozumu ) , ale jejich pavilon se přece dá využít pro menší zvíře a orangutany stačí přemístit do přestavěného pavilonu slonů, i ten není žádnou zříceninou, byl postaven v roce 2004 ( tedy má 17 let ) což na železo- betonovou stavbu není žádná tragédie, z hlediska její životnosti ( svého času byl tento pavilon označen jako architektonický skvost ) . Také se často zmiňuje pavilon šelem, nevím nejsem odborník, ale přijde mi, že tam mají dostatečné výběhy, zejména u lvů nevidím problém, mají jak vnitřní tak venkovní prostor ( mj. také se tam bez problému rozmnožují ), přesně nevím tedy, v čem je problém a jaký prostor by tedy byl adekvátní ( 2 Km čtvereční výběhu ? asi ne ... )
Ale opravdu si nemyslím, že máme nechat vše zchátrat ( uzavírat postupně jak uvádí Dr. Fejk ), změnit skladbu zvířat a postupně vše zbourat.