Budoucnost Zoologické zahrady Ústí nad Labem
-
Po přečtení celé řady příspěvků jsem se rozhodla i já sdělit svůj názor. Hned v úvodu dávám na vědomí, že chci, aby zoo v Ústí nad Labem zůstala zoologickou zahradou a ne zábavním parkem. Důvodů pro své rozhodnutí mám hned několik.
- Pokud jde o projekt dr. Fejka - položil si někdo z diskutujích otázku, zda-li takovýto model "zoo" funguje v rozsahu, jak představil dr. Fejk a ne jen malá část zahrady, někde v ČR nebo ve světě. Obávám se, že takový neexistuje. Od těchto modelů se již ustupuje a i ze strany EAZY není pochopení pro tento směr fungování zoologických zahrad.
- Pakliže si pečlivě přečtete projetk dr. Fejka a najdete-li si ve veřejném prostoru informace o jeho projektu "Park Orbis Pictus", pak zjistíte jednak nápadnou podobnost a současně i to, že projekt mu byl odmínut v Roudnici, v Mostě i v Praze.. A chce je zřejmě v menším rozsahu realizovat v Ústí.. Za mě - NE
- Ráda bych i nadále chodila do zoo dívat se na tzv. ikonická zvířata - tedy na tygra, lva, medvěda, levharta, slona apod. Není v ČR zoo, která by tato zvířata nechovala... a my se jich vzdáme.???
- Dr. Fejk zpochybnil členství v EAZE... s odkazem, že ve Francii je více zoologických zahrad mimo EAZU... Jak je členství v EAZE důležité, o tom by mohl pohovořit stávající ředitel zoo ve Dvoře Králové, který po svém nástupu velice a velice intenzivně pracoval na návratu zoo do struktur EAZA.
- Projektem "zábavní park" přestane zoo plnit svou roli edukační, výchovnou, vzdělávácí, ochrany ohrožených druhů. Toto vše je patrné z projektu dr. Pšenkové a já jsem zachování stávajícího modelu zoo a pro ředitelování dr. Pšenková v dalších minimálně 20 letech.
-
@bára-úl a cetla jste dopisy které psala paní ing Eaze a ted tam chce reditelovat?úsměvné
-
Dobrý den, paní Báro,
vše jste formulovala naprosto správně, výstižně a přesně. Zcela s Vámi souhlasím a ze stejných i dalších důvodů podporuji koncepci paní Ing. Ilony Pšenkové a její jmenování ředitelkou Zoologické zahrady v Ústí nad Labem.
Otakar -
Dobrý den, koncepce pana Fejka mě celkem děsí! Mám pocit, že chce za každou cenu někde realizovat zábavní park "projekt Park Orbis Pictus". Tento projekt byl zatím všude odmítnut. Tak snad budou mít v Ústí rozum a nedovolí ze zoologické zahrady udělat takovou záležitost. Chceme vidět v zoo tzv. ikonická zvířata a ne atrakce. Jsem jednoznačně pro koncepci Ing. Pšenkové!
-
@honza-0 Máte naprostou pravdu , dnes jsem si přečetl v Ústeckých novinách , jak by měla vypadat Zoo podle pana Fejka . Ústí obklopené lesy , bude mít v centru lesopark , kde budou umístěný voliéry s ptactvem a v okolí toho se budou volně potulovat domácí zvířata a to vše . ) . Nechápu proč bych měl platit za návštěvu této Zoo , v každé okolní vesnici jsou okolo Ústí farmy s domácími zvířaty a zadarmo si je tam mohu podrbat . A to nemluvím o lesích a nádherné okolní přírodě . Já jen doufám , že zvítězí zdraví rozum a Ústecké Zoo vrátí zašlou slávu z let 80 a 90 a proto mé přání je , aby se na post ředitele dostala paní Pšenková a Zoo opět pozvedne . Když byli děti malé , rádi jsme chodili na krmení lachtanů . ) no nebyli úžasní ?