Budoucnost Zoologické zahrady Ústí nad Labem
-
@jana Ti lidé povětšinou znají jak zoo, tak Petra Fejka. Více třeba tady: https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/svetovi-odbornici-by-si-prali-ve-funkci-reditele-zoo-usti-fejka
-
@jana Je škoda, že paní Jana a někteří další diskutující jsou tu tak anonymní. Bylo by fér se představit plným jménem a příjmením, pokud máme vést regulérní diskusi.
-
Nezlobte se, pane Mirku, ale s tím nemohu souhlasit. V diskusi je vždy nejpodstatnější její obsah, nikoli obálka. Můj názor je, že i kandidáti by se měli posuzovat stejným způsobem, tedy podle toho, co mají v plánu, a nikoliv podle jména. A mnoho zde přispívajících to tak očividně chápe také.
-
@jana zas a znova, svoje názory zakládáte na svých dojmech a pocitech. Chcete p. Psenkovou, tak tomu proste přizpůsobujete realitu. Trochu smutný :))
-
@petr-volf reagovala jsem na vas příspěvek “Dnes jsem se v Ústeckém deníku dočetl...” kdy následovalo něco, co dokazovalo, ze jste koncepty nečetl. Nelíbí by se mi to, protože to je hloupé a ztráta času.
Referendům je také nesmysl. O odborných věcech by neměla rozhodovat většinová společnost (mne nevyjímaje).Celkové jakou zoo chcete vy nebo já není podstatné. Důležité je, abychom měli udržitelný koncept, který bude fungovat.
Jako příměr můžete brát třeba nákup auta. Taky můžete chtít mercedes a určitě se najdou lidé, kteří vám řeknou, ze to půjde. Fakticky ale víte, ze si ho dlouhodobě nemůžete dovolit a ani to nepotřebujete k životnímu štěstí.
-
@karolina-h A pročpak by referendum měl být nesmysl ? Vy se ho bojíte ? Zoo je hlavně pro lidi a ne jednotlivce , kteří si v něm chtějí realizovat své nesplněné sny a touhy . A jinak , ohledně investice do Zoo , tak to bych se teda rozhodně nebál , protože , když bude kvalitní koncept Zoo pro všechny občany , zdůraznuju ,,pro všechny věkové kategorie " , tak aby každý kdo do Zoo zavítá , si tam našel to své , tak to stojí za to se i zadlužit a myslím že to určitě stojí za to i pro příští generace , které to nové Zoo budou navštěvovat a budou nám děkovat , že jsme se nan zbaběle nevykašlali a nesrovnali ho buldozerama se zemí .
-
@petr-volf Ano referenda se bojím. Nechci, aby o důležitých věcech rozhodovalo hromada nevzdelanych lidi, která se řídí vlastními pocity ;)
Vy mi taky stále dokazujete, ze jste nic nečetl, protože byste tu tyto nesmysly jinak nepsal. Jako jiní zde chcete proste jednoho kandidáta a upravujete si realitu a fakta, jak se vám to hodí. Mě je jedno jaký to bude kandidát, pokud bude mit kvalitní a udržitelný koncept. Vás trápí pouze vaše současné potřeby a ani zadlužení budoucích generaci pro vás není zjevně problém. Hlavně ze vy dostanete, co chcete a nebudete za to mít zodpovědnost ;) -
Zde text od p. Rabase, ředitele Safari Zoo Dvůr Králové, k aktuálnímu řízení Ústecké ZOO
https://blog.aktualne.cz/blogy/premysl-rabas.php?itemid=40101
-
@karolina-h To co tady píšete o mě 😁 to tady já můžu psát i já o vás . Vy pořád tvrdíte že jsem nic nečetl , už si vymyslete něco jiného 😉 opakujete se . Podívejte milá paní Karolíno 😉 možná jsem obyčejný občan města Ústí , ale to neznamená že nemohu mít svůj názor a za ním si stojím , ať se vám to líbí nebo ne ,bohužel prostě pan Fejk mě neoslovil , nelíbí se mi jeho pojetí zahrady a nesouhlasím s ním .Mimochodem , kdyby nebylo těch sto tisíc občanů co tady žije , podle vás nevzdělaných ,nebylo by ani Ústí , to oni dělají město městem 😉 ať se vám to líbí nebo ne
-
@petr-volf To stěží, já to totiž četla :) Jinak to opakuji, protože to je důležitý. Mám ráda fakta a pravdu na jejímž základě se rozhoduju. Je legitimní, že se vám pan Fejk nelíbí, na to máte naprosté právo. Nicméně já mám právo vám oponovat, pokud se mi zdá, že nemáte úplnou pravdu. Pokud to špatně snášíte, tak vám to nezávidím.
-
@karolina-h 😃😃 no vidíte , že jste si to konečně přečetla .To byla ale doba 😉 vy preferujete pana Fejka a já paní Pšenkovou , co s tím ? 😉 a jinak hezký den vám přeji...
-
Jen takový můj názor , Zoo je stále funkční a stále ho navštěvují lidé 😉 má své mouchy to ano .Pavilóny jsou zastaralé , ale dají se postupně modernizovat a budovat nové expozice . Mě pořád nejde do hlavy , proč to ničit , pořád se tady píše bude to stát hodně peněz 😉 to ano , ale demolice také , tak proč ty peníze raději neinvestovat do stávajících pavilónů a zachovat zvířata , která už jsou leckde po světě na pokraji vyhynutí . Ano bude to náročné , ale ty exotická zvířata si to zaslouží, však to je smysl každé Zoo . A na druhou stranu vrchní část Zoo je dost rozsáhlá, kde si pan Fejk může realizovat své sny o průchodných voliérách , spodek Zoo může klidně zůstat exotickým druhům a nic se nemusí bourat a všichni budou spokojení 😉 však jak jsem psal výše , Zoo je stále funkční ... můj posledni příspěvek k Zoo a držím palce aby přežila 😉
-
@petr-volf Petře, asi nechápete, na co Karolína naráží. Jedna koncepce vyžaduje hodně financí na modernizaci zoo a o mnoho víc finančních prostředků na jeho provoz, druhá na to jde úplně opačným způsobem. A ne, obě varianty současně jak navrhujete, je ekonomická sebevražda. Když si to řekneme na rovinu, Ústí nad Labem má vedle zoo spoustu jiných problémů, kde je zapotřebí řešit investice. Takže jestli chcete jít cestou mít pěknou a drahou zoo a vedle toho nedostatek financí na opravy a rozvoj města, tak OK - vaše volba. Ale je to opravdu to, co chcete?
-
PhDr. Petra Fejka znám osobně. Zoo Ústí nad Labem v něm získá silného manažera s reálnou vizí, se zkušenostmi a schopnostmi tyto vize prosazovat.
Praha v roce 1997 takový luxus poznání neměla. PhDr. Petr Fejk tenkrát přesto dostal důvěru a s odstupem času a především na základě výsledků je vidět, jak prozíravé rozhodnutí to bylo.Magistrát města Ústí nad Labem má nyní v podstatě velmi jednoduchou pozici. Prozíravosti již není třeba, reference z působení na obdobné pozici jsou snadno dostupné. V neposlední řadě si dovoluji připomenout již vyhraný konkurz podle pravidel nastavených Magistrátem.
K obavě některých diskutujících bych dodal toto. Z návštěvy každé ZOO mám dobrý pocit, pokud se zvířata tam chovaná cítí dobře, pokud park působí přirozeně a pokud je vidět, že myslí i na své návštěvníky. Ne proto, že jsem zase viděl slona.
-
Každý z dnes úspěšných ředitelů musel někdy dostat první šanci jako původně neznámý. Zkušenosti dr. Fejka se nedají popřít. Opětovně jsem se podívala na záznam vystoupení obou uchazečů a teprve nyní jsem si uvědomila, jak velký bonus přináší dr.Pšenková v tom, že ona zahradu se všemi jejími aspekty opravdu zná a nemusí se tak zdržovat dlouhým poznáváním a seznamováním.
-
@jana Hm. A myslíte, že je jednodušší a rychlejší poznat prostředí jedné zoologické zahrady anebo získat manažerské dovednosti a několika lety budované know-how? 🤔
-
@josef-l Já jsem se k tomu už vyjádřil až dost 😉 tu druhou variantu s průchozíma volierkama jsem psal s nadsázkou a vůbec jste mě nepřesvědčil . Zoo je stále funkční a není třeba ji likvidovat a cpát peníze do nějaký pochybný vize , která se nemusí povést a skončí to fiaskem ohledně dané lokality v kopci . Takže jsem ti jednoznačně pro vizy paní Pšenkové 😉
-
Děkujeme všem diskutujícím za jejich příspěvky, diskuse byla k dnešnímu dni ukončena. O novém řediteli rozhodne Rada města Ústí nad Labem.